HAIRWEAVES

Een prachtige bos haar door middel van een evolutionaire vlechttechniek

Hairweaves

Hairweaves zijn een vorm van hairextentions. De term ‘hairweave’ staat voor een haarstuk waarin haar is vastgeweven aan een koord. Dit koord wordt een ‘weft’ genoemd. Weften kunnen bestaan uit echt of synthetisch haar. Wij maken alleen gebruik van 100% echt mensenhaar dat handgeknoopt is, dit geeft het mooiste en meest natuurlijke resultaat. 

De weaves worden in het eigen haar geplaatst door middel van een revolutionaire invlechttechniek of door middel van micro ringen. Bij de vlechttechniek wordt met het eigen haar een flinterdun vlechtje ingevlochten en aan deze basis worden de weaves bevestigd met naald en draad.  Het gewicht van de haren is minimaal en wordt verdeeld over de vlecht, hier zul je absoluut geen last van hebben. De techniek met de microringen werkt nagenoeg hetzelfde, alleen wordt er dan geen vlechtje van het eigen haar gemaakt maar maken we met micro ringen kleine plukjes. Beide technieken zijn volledig natuurlijk en onzichtbaar in ieder kapsel!

Onschadelijk

Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van hitte of chemische vloeistoffen, is haarverlenging door middel van weave onschadelijk voor het eigen haar. Sterker nog, je geeft je eigen haar de kans om te herstellen, omdat de belasting op de punten veel minder wordt. Je eigen haar krijgt de kans om te groeien en zal, doordat je minder gespleten haarpunten krijgt, ook voller worden.

Onze weaves zijn handgeweven, dus hebben een flinterdunne aanzetrand én zijn van topkwaliteit. De haarschubben staan allemaal in dezelfde richting, waardoor het er natuurlijk uit ziet en niet pluist.  De weaves worden perfect op kleur samengesteld, waardoor je geen verschil ziet met je eigen haar. 

Verzorging en onderhoud

De verzorging van je haar is altijd belangrijk, maar wanneer je extentions draagt is dit extra belangrijk.  Door gebruik te maken van onze producten van hoge kwaliteit houd je de weaves zo lang mogelijk mooi en blijft de kwaliteit optimaal. Daarnaast is het van belang de weaves na 6 à 8 weken omhoog te laten plaatsen. Als je hier te lang mee wacht, kunnen de haren aan de aanzet gaan klitten.

Je krijgt van ons een verzorgingswijzer waarop precies staat beschreven wat je vooral wél en niet moet doen met weaves. Na 10 tot 12 maanden zul je merken dat de punten dunner beginnen te worden, dit betekend dat je weaves aan vervanging toe zijn.

Meer lengte en/of volume

Hairweaves passen bij ieder haartype en iedere kleur, belangrijk is wel dat het eigen haar iets van lengte heeft om het mooi door elkaar te laten vallen. Als je eigen haar schouderlengte heeft, zijn weaves een goede manier voor extra lengte of volume. 

We kunnen verlengen tot wel 60 centimeter! Hiervoor werken we met verschillende haarstroken die samen één weft (dit noemen wij een baan) vormen. Er kunnen maximaal vijf haarstroken aan één weft worden bevestigd. Als je alleen voor verdikking en/of een minimale verlenging wil gaan, zijn drie tot vijf haarstroken vaak voldoende. Als je voor een verlenging van meer dan 8 centimeter wil gaan, heb je minimaal zes haarstroken nodig. Omdat er maximaal vijf haarstroken op een weft kunnen, zullen de weaves vanaf zes stroken over twee weften verdeeld worden.

Stappenplan weaves

Intake gesprek

Als je kiest voor weaves wil je hier natuurlijk probleemloos van kunnen genieten. Daarom kijken we tijdens de intake samen naar jouw wensen en de mogelijkheden. We hebben meer dan 25 kleuren, waaronder balayage kleuren, dus gaan dit perfect afstemmen met jouw eigen haarkleur. Langer en/of voller haar binnen een paar uur is heel goed mogelijk! Ook leggen we uit hoe het precies werkt en hoe je je haar het best kunt verzorgen. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur.
Tip: we kunnen weaves kleuren, maar vanwege het behouden van de kwaliteit doen we dit het liefst maar eenmalig. Denk dus goed na over je eigen haarkleur, wil je hier nog iets aan veranderen? Laat het ons weten!

Plaatsing

Wij proberen altijd voldoende weaves op voorraad te hebben waardoor plaatsing van de weaves meestal binnen een week na de intake kan.
Als we de weaves voor het eerst gaan plaatsen maken we een flinterdun vlechtje horizontaal over het hoofd of we maken kleine plukjes met de micro ringen. Hier maken we met naald en draad de weaves aan vast. Vervolgens knippen we de weaves in de juiste coupe zodat je geen verschil ziet tussen je eigen haar en de extentions. Tot slot brengen we je haar in een prachtig model en ga jij met droomhaar naar buiten! Deze eerste keer plaatsen duurt, afhankelijk van het aantal weaves, anderhalf tot twee uur.

Omhoog plaatsen

Uiteraard blijven je eigen haren groeien. Daarom kom je na ongeveer zes à acht weken bij ons terug om de weaves omhoog te plaatsen. We halen de weaves en het vlechtje of de ringetjes er even uit. Om de weave vervolgens weer dichter tegen de hoofdhuid te kunnen plaatsen. Wederom afhankelijk van het aantal weaves duurt dit drie kwartier tot anderhalf uur.

Onze Ervaring

Renate draagt weaves om extra volume in het haar te krijgen. Bij Renate zijn er 5 weften van 60 centimeter op één baan in het haar geplaatst. 

Renate: “Ik ben blij met mijn eigen lengte, maar wilde graag wat meer volume. Voorheen droeg ik wel eens clip-in extentions, maar naarmate ik hieraan gewent raakte ben ik gaan kijken voor permanente extentions. Het voordeel van weaves vind ik dat ze gemakkelijk in model te brengen zijn en dat je ze niet ziet. Of ik het nu los, in een staart of deels opgestoken draag, je ziet de bovenkant nooit zitten.”

Deze Bronze Weave kost €750,- (dit zijn de extra lange weaves van 60cm omdat Renate haar eigen haren ook zo lang zijn).

Renate renne wow hairweaves

Prijzen

Bronze Weave

Altijd al voller haar willen hebben? Dan is de Bronze Weave echt iets voor jou! Bij de Bronze Weave worden er 3 tot 5 stroken op één baan bevestigd, dit vormt één weft waardoor je meer volume krijgt. Als je eigen haar niet te vol is, is het tevens mogelijk om je haar hier tot maximaal 8 centimeter mee te verlengen. Een Bronze Weave kost tussen de €410,- en €610,-. Het omhoog plaatsen iedere 6 à 8 weken kost €44,50.

Silver Weave

Is jouw eigen haar niet zo lang, maar wil je graag lang haar tot een lengte van 50 centimeter? Dan past de Silver Weave helemaal bij jou. Afhankelijk van jouw eigen haar en jouw wensen worden er zes tot acht stroken van 50 centimeter op twee weften geplaatst. De prijzen van de Silver Weave gaan vanaf €720,-. Het omhoog plaatsen kost €69,50.

Golden Weave

Wie z'n hart gaat er nu niet sneller kloppen van een prachtige superdikke bos lang haar? Het is mogelijk met de Golden Weave! De Golden Weave is voor mensen die enorm veel haar willen óf gaan voor een flinke verlenging. We hebben namelijk extentions tot een lengte van 60 centimeter. Een Golden Weave is er vanaf €950,- en het omhoog plaatsen kost €69,50.

‘WOW’ Hét gevoel waarmee jij bij ons naar buiten gaat!