OVER WOW

Op deze pagina stellen wij ons graag even voor

Ons verhaal

Wij zijn de zussen Isabel en Renate Renne. In 2015 begon Renate aan de Allround kappers opleiding op het IMKO college. Nadat ze deze in 2017 succesvol afrondde ging ze naast het werken in een kapsalon een opleiding volgen voor haar andere passie: make-up. 

Toen ze deze visagie opleiding ook succesvol kon afronden bleek dat ze graag zelf wilde ondernemen. Daarom richtte Renate in 2017 ‘Kapsalon & Visagie WOW @Renate’  aan de Gageldonkseweg in Breda op. In 2019 verhuisde ze met WOW naar de Beeksestraat in Prinsenbeek. 

Hier kreeg ze meer ruimte en dus plaats voor meer mogelijkheden. Daarom besloot Renate een van de ruimtes zo in te richten dat hier voortaan gespraytanned kon worden.  

In de kapsalon kreeg Renate regelmatig de vraag of er naast ‘clip-ins’ ook een mogelijkheid was tot permanente hairextentions. Begin 2020 ontstond daarom het idee om hairweaves te gaan aanbieden. Al snel bleek dat dit te veel tijd zou kosten voor Renate alleen, dus richtte ze samen met Isabel ‘WOW Hairweaves’ op. Vanwege het Corona virus duurde de opstart wat langer dan gepland, maar eind mei 2020 kon de cursus Hairweaves door ons allebei met succes worden afgerond. Zo kunnen wij u nog meer service bieden!

isabel renate renne wow hairweaves prinsenbeek
renate renne kapsalon wow hairweaves prinsenbeek

Renate aan het woord

Renate: “Met veel passie beoefen ik het kappersvak. Het contact en de band met de klanten is iets wat mij aanspreekt in deze branche. Het mooiste in iemand naar boven halen en hem/haar prachtig naar buiten laten gaan is iets waar ik elke dag van geniet.

Vaak vragen mensen wat ik het leukst vind om te doen. Dit vind ik een moeilijke vraag, want er is niet één ding dat ik het leukst vind. Juist de afwisseling maakt dit vak zo mooi.”

 Naast het werk in haar eigen kapsalon werkt Renate twee dagen in de week bij een kappersgroothandel. Renate: “Ook deze afwisseling waardeer ik enorm.  Twee dagen in de week werk ik dus nog in een groothandel en die avonden sta ik weer in mijn eigen salon. In de groothandel adviseer ik ook andere kappers en ik hier krijg ik door wat de nieuwe trends gaan worden, zo ben ik altijd op de hoogte en kan ik mijn klanten het juiste advies geven”. 

Isabel aan het woord

Isabel: In 2018 heb ik de opleiding Integrale Veiligheid gevolgd en daarna ben ik aan de slag gegaan als safety engineer in de automotive sector. Ik zie vaak hoe Renate vol passie over haar kapsalon praat, mede daardoor is het bij mij ook gaan kriebelen. Toen het idee kwam om samen ‘WOW Hairweaves’ op te richten was ik meteen enthousiast en besloot ik naast mijn andere baan me ook hier op te gaan richten. 

De afwisseling vind ik heel fijn. De ene dag beoordeel ik de veiligheid van machines en de andere dag zit ik, letterlijk, met mijn handen in het haar. Ik vind het leuk om mensen net dat beetje extra te kunnen geven en ze vol zelfvertrouwen de deur uit te zien gaan.”

 

isabel renne kapsalon wow hairweaves prinsenbeek

Graag ontvangen wij u in onze salon

Liefs,

Renate & Isabel